Четвер , 25.04.2024

Сильні дощі затопили Тернопільщину: розмиті дороги, вулиці у воді та повалені дерева (ФОТО)

На Тернопільщині ліквідовують наслідки злив, які пройшли областю у вихідні в останні дні червня. Потужні дощі затопили села й містечка, розмили дороги та пошкодили приватні будівлі.

Через негоду перетворилися на ріки вулиці райцентрів на півдні області – Чорткова і Заліщиків.

Світлини з автівками, які плавають у воді, у мережі Facebook опублікував Юрій Грицевич. Чоловік зазначає, що так виглядав Чортків після кількагодинної зливи.

Тернопільщину затопило: розмиті дороги, вулиці у воді та повалені дерева
Через сильні дощі постраждало село Угринь на Чортківщині. Місцеві жителі повідомляють, що після негоди у них розмиті дороги, знесений міст, у підвалах – вода.

Також затопило вулиці райцентру Заліщики. Місцеві мешканці пишуть, що містечко перетворилося на море.

Тернопільщину затопило: розмиті дороги, вулиці у воді та повалені дерева
«Якщо ви не їдете на море, море їде до вас», – пише у Facebook Наталя Абрам’юк.

Негода вирувала у Гусятинському та Бучацькому районах. На ставку в селі Гадинківці на Гусятинщині ледь не прорвало дамбу.

«Через сильні дощі у суботу, 30 червня, рівень води піднявся на 30 см вище дамби. Існувала загроза прориву, а також підтоплення автомобільного моста та приватних домогосподарств нижче по течії річки Нічлавка, на якій розміщений ставок. Наразі дамбу укріпили мішками з піском», – розповіли у рятувальній службі.

Тернопільщину затопило: розмиті дороги, вулиці у воді та повалені дерева
У селі Чагарі Гусятинського району підтопило автодорогу. Сталося це через захаращення стічного каналу від місцевого ставка. У місті Копичинці цього ж району затопило приватні будинки.

У Бучацькому районі негода супроводжувалася сильними поривами вітру. У селі Медведівці дерево впало на покрівлю школи.

В управлінні ДСНС зазначають, що продовжують ліквідовувати наслідки негоди, а постраждалі підраховують збитки, пише “ЗІК”.