Четвер , 28.03.2024

Таксист побив пасажирів, які не мали грошей за проїзд, і отримав суворе покарання

Відпрацювати 150 годин громадських робіт та сплатити понад 24 тисячі компенсації має тернопільський таксист, що відлупцював пасажирів.

Чоловік так “провчив”двох тернополян — пасажирів із авта колеги, які не мали при собі грошей.

Інцидент трапився 8 вересня 2017 року біля “Універсаму” на просп. Злуки. А крапку Тернопільський міськрайонний суд поставив в цій історії цьогоріч 25 червня.

Як випливає із матеріалів суду, двоє тернополян повертались о 1.00 додому з “Абриколю” на таксі служби “549”. Водій мав спершу відвезти одного з них додому, а потім — іншого та отримати там оплату за послугу.

Гроші мала винести дружина останнього, оскільки пасажири грошей не мали. Утім таксист привіз пасажирів до “Універсаму” та викликав на допомогу колег по сигналу “333”. Один із цих таксистів, що прибули на виручку колезі – Василь О., і відлупцював проблемних клієнтів.

Так, одному із пасажирів таксист зарядив двічі з кулака в обличчя, чим завдав йому легких тілесних ушкоджень. Йдеться зокрема про синець і садно на чолі, синець повік правого ока та садно правої кисті.

Завдав кілька ударів з кулака й іншому пасажиру, від чого той впав на землю та, уже лежачи, отримав ще кілька ударів з ноги від таксиста по голові та тілу.

Внаслідок цього той отримав рану тім’яної ділянки голови зліва, синець чола справа, синець і забиття м’яких тканин повік лівого ока, забиття тканин лівої щоки, синець спинки носа, крововилив в слизову оболонку нижньої губи і садно (на тлі крововиливу), садна ділянки правого ліктьового суглоба, садно лівого передпліччя, садно лівої половини задньої поверхні грудей та синець правої половини задньої поверхні грудей, які за ступенем тяжкості належать до легких тілесних ушкоджень із короткочасним розладом здоров’я.

У суді обвинувачени таксист своєї вини не визнавав. Та пояснив, що отримавши сигнал тривоги від колеги, прибув до “Універсаму” та побачив колегу, двох пасажирів і ряд інших таксистів, що зібрались навколо них.

Ще заявив, що нікого не бив і не бачив, аби хтось інший це робив. Пам’ятає, що приїжджали працівники поліції та опитували очевидців події. У зв’язку із цим просив виправдати його у вчиненні кримінальних правопорушень та відмовити в задоволенні цивільних позовів.

Однак суд вирішив, що незважаючи на невизнання вини обвинуваченим таксистом, його вина повністю доведеназібраними в ході досудового розслідування доказами, які були предметом дослідження під час судового розгляду.

Відтак визнав його винуватим у вчиненні злочинів за ч.1 ст. 125 КК “Умисне легке тілесне ушкодження” та за ч. 2 цієї ж статті, присудивши у підсумку 150 годин громадських робіт.

Також суд задовольнив частково цивільні позова потерпілих. Зокрема, присудив стягнути із обвинуваченого на користь одного із потерпілих 4858,37 грн майнової шкоди та 12 тис. – моральної. І на користь іншого потерпілого — 8 тис. моральної шкоди.

Наразі вирок законної сили ще не навбрав. Обвинувачений уже подав апеляційну скаргу.

Ольга КРАВЕЦЬ