Четвер , 18.04.2024

Україну заливає дощами: а що синоптики прогнозують на завтра?

19 липня по всій території України й надалі дощитиме, але потепліє.  

За даними Укргідрометцентру, 19 липня у Львівській та Івано-Франківській областях температура повітря становитиме +24…+26, на Буковині, Волині, Рівненщині, Закарпатті та Хмельниччині – 25-27 градусів тепла. Вночі та вдень дощитиме.

“На Тернопільщині з четверга настане потепління – повернемось в теплу повітряну масу, – зазначає Оксана Озимків, т.в.о. заступника начальника Тернопільського обласного центру з гідрометеорології. – Тож удень слід очікувати 19-26 градусів тепла. Опади можливі упродовж усієї доби”.

Завтра хмарно та з опадами і в центральних регіонах. Стовпчик термометра у Вінницькій та Полтавській областях показуватиме +25…+27, у Черкасах та Кропивницькому – до +28, а в Дніпрі буде ще тепліше – максимум 29 за Цельсієм.

Північ країни теж зачепить дощовий фронт. У четвер у Чернігівській та Сумській областях повітря прогріється до +24…+27, на Житомирщині та Київщині стовпчик термометра покаже 26-28 градусів тепла.

Мінлива хмарність та опади – такий прогноз синоптиків і для сходу країни. На Харківщині та Луганщині 19 липня температура становитиме 26-28 з позначкою “+”, та до +29 – у Донецьку.

Омиє дощами й південні регіони. В Одеській області завтра стовпчик термометра підніметься до +25…+27, на Запоріжжі – до +28, у Миколаївській, Херсонській областях та в Криму повітря прогріється до +27…+30.

Джерело: Експрес-онлайн