Четвер , 28.03.2024

Які зміни змусили “євробляхарів” вийти на протест

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які мітингують у центрі Києва, вимагають скасувати постанову Кабінету міністрів №475.

За словами адвоката в митних справах Дмитра Мелеха, згідно з цією постановою поліція отримала доступ до митної бази “Інспектор-2006”, в якій фіксуються всі авто, які перетинають кордон.

Ця база показує, в якому саме митному режимі в’їхав автомобіль: транзит до десяти днів або тимчасове ввезення на один рік і ким він був ввезений.

Якщо такий транспортний засіб перебуває на території України з порушенням митних правил, то така інформація зберігається в базі “Інспектор-2006”.

Саме з цієї бази поліцейські братимуть інформацію й вноситимуть їх у систему “Рубіж”, котрий тепер реагуватиме на автомобілі, котрі знаходяться на території України з порушенням митних правил.

За словами юриста, працівники поліції зобов’язані зупинити такий автомобіль, встановити особу водія та відібрати у нього пояснення по факту порушення митних правил.

Потім зібрана інформація передається в митні органи для притягнення порушника до відповідальності.

Поліцейські ж робити цього не мають права. За порушення митних правил поліція не може застосувати жодних санкцій до водія.

Джерело: Експрес-онлайн