Четвер , 28.03.2024

В аварії на Тернопільщині загинув чоловік – один автомобіль його збив, а другий протягнув за собою ще на 30 метрів

Дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком трапилася вчора ввечері у Кременці.

Під колесами одразу двох автомобілів опинився перехожий. Восьмого серпня у Кременці близько 23:15 водій автомобіля Renault Kangoo збив перехожого і з місця автопригоди втік.

Після цього тіло чоловіка за інерцією відкинуло і воно зачепилося за передній бампер вантажного автомобіля марки Volvo, який рухався за легківкою.

Його транспортний засіб протягнув за собою ще на метрів тридцять. Водій вантажівки не зміг загальмувати одразу, оскільки перевозив сільськогосподарську техніку.

Як з’ясувалося, потерпілий – житель райцентру, 1955 року народження. Його травми виявилися несумісними із життям і він помер ще до приїзду швидкої.

На місце автопригоди виїжджала слідчо-оперативна група. Автомобіль, причетний до ДТП, оперативники знайшли на станції технічного обслуговування за кілометрів два від нещастя, у селі Млинівці.

Через шість годин правоохоронці вийшли на слід ймовірного кермувальника. Підозрюваний – п’ятдесятидвохрічний уродженець Львівської області. У скоєному він зізнається, але чи дійсно дана особа була за кермом,  встановить медекспертиза.

Підозрюваний стверджує, що не помітив людину, а вважав, що дзеркало пошкодив, зачепивши вантажівку. За попередніми даними на ділянці дороги, де трапилася аварія, є ліхтарі, але на тому відрізку шляху, де збили чоловіка, вони не працювали.

Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 286 частина 2 ККУ. Триває слідство.