Четвер , 28.03.2024

Житель Тернопільщини, якому постійно ввижалися тіла мертвих людей, скоїв вбивство

Повідомлення про смерть 68-річного пенсіонера надійшло до поліцейських від  раніше судимого 25-річного жителя села Новосілка Підволочиського району.

Виїхавши на місце події, правоохоронці встановили, що смерть пенсіонера наступила внаслідок нанесення йому тілесних ушкоджень. Побив нещасного той, хто і зателефонував у поліцію.

Зі слів начальника Підволочиського відділу поліції Андрія Купчака, зловмисник не раз звертався   до поліцейських з повідомленнями про те, що на його подвір’ї лежать тіла людей. Чоловікові, коли той зловживає алкоголем, ввижаються якісь нереальні речі. Тому правоохоронці були переконані, що це черговий фальшивий виклик. Проте цього разу все виявилося надто реалістичним.

Зловмисник зізнався, разом з односельцем того дня розпивали алкоголь. Конфлікт почався через те, що пенсіонер став погано говорити про його матір. Словесна перепалка переросла у бійку.

Фізично здоровіший зловмисник відгамселив руками й ногами жертву і залишив помирати. Через якийсь час, усвідомивши що накоїв, зателефонував до відділу поліції. На момент прибуття слідчо-оперативної групи пенсіонер вже був мертвий.

-Підозрюваний уже мав проблеми із законом за майнові злочини, – розповів Андрій Купчак. – Ще тоді проводилася психіатрична експертиза щодо визначення його осудності. Висновок: чоловік усвідомлює те, що коїть.

Лиходія затримали в порядку статті 208 КПК. Кримінальне провадження розпочато за частиною 1 статті 115 ККУ. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Читайте також:
На Тернопільщині чоловік вбив пенсіонерку і підпалив хату, щоб замести сліди