Вівторок , 16.04.2024

За підробку алкоголю двох тернополян посадили в тюрму

Прокуратурою Тернопільської області здійснювалось процесуальне керівництво і підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв з підробленими марками, шляхом відкриття підпільного цеху, вчиненому організованою групою.

Встановлено, що троє мешканців м.Тернопіль впродовж 2018 року незаконно виготовляли та збували підакцизні товари з використанням підроблених марок акцизного збору.

Тернопільський міськрайонний суд, погодившись з позицією прокурора засудив винних осіб за ч.3 ст.28- ч.1 ст.204, ч.3 ст.28-ч.2 ст.204 та ч. 2 ст. 199 КК України за незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільних цехів, незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою використання при продажу товарів, а також збут підроблених марок акцизного збору, вчиненому організованою групою.
Двом особам призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна, з іспитовим терміном 3 роки. Ще одна особа заплатить 51 тис грн штрафу в дохід держави.