Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині жінка віддала злодієві 10000 гривень

22 серпня на лінію «102» надійшло повідомлення від жительки Підволочиського району. Жінка повіривши додзвонювачу втратила майже 10 000 гривень.

55-річна мешканка Старого Скалата розповіла, до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником служби безпеки банку. Аферист повідомив про несанкціоноване втручання в систему фінустанови невідомими особами, в результаті чого кошти краянки в небезпеці. Пройдисвіт запевнив жительку Тернопільщини, що гроші можна вберегти, але для цього їй необхідно перерахувати готівку на інший активний рахунок.

Потерпіла за підказками псевдопрацівника зняла готівку в банкоматі, а потім за допомогою терміналу поклала 9900 гривень на невідомий рахунок. Вже через деякий час жінка збагнула, що не знає ні номера рахунку, ані кодів доступу до нього. За допомогою звернулась до поліцейських.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 частини Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».