П’ятниця , 29.03.2024

Нова українська школа: як записати дитину у групу продовженого дня

Для того, щоб записати дитину у групу продовженого дня, батькам чи іншим законним представникам учнів треба написати заяву.   

“Згідно з наказом МОН від 20 лютого 2002 №128, групи подовженого дня можуть бути створені в усіх закладах загальної середньої освіти, у такі групи набиратимуть до 30 осіб, — розповідає Тетяна Голубова, начальниця управління з питань інформаційної політики і комунікацій Міністерства освіти та науки України. — Проте не визначено, якою має бути мінімальна кількість дітей або заяв батьків для їх формування.

Заяви про зарахування учнів до цих груп мають приймати протягом усього навчального року.   Робота груп подовженого дня фінансується коштом засновника закладу загальної середньої освіти та з інших коштів, не заборонених законодавством. Проте частиною четвертою статті 43 Закону України “Про загальну середню освіту” передбачено, що школи можуть надавати платні освітні та інші послуги, перелік яких затверджує Кабінет Міністрів України.

Засновники освітніх закладів також мають право затверджувати переліки платних освітніх та інших послуг, що не увійшли до переліку, затвердженого Кабміном”.

Джерело: “Експрес”