Четвер , 28.03.2024

У Тернополі поліцейському давали 100 доларів хабара (ВІДЕО)

Голова спілки азербайджанців Тернопільщини запропонував працівникові поліції 100 американських доларів неправомірної вигоди  за непритягнення його земляків до адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства.
Операція «Мігрант» триває. Поліцейські спільно зі співробітники обласних управлінь СБУ, міграційної служби виявляють нові факти порушення іноземцями міграційного законодавства. Зі слів начальника відділу боротьби з торгівлею людьми ГУНП в Тернопільській області Олександра Буняка,  уже виявлено 43 нелегальних мігранти, складено 76 протоколів за статтями 203 КУпАП – порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України та 205 КУпАП –  невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства.
Громадяни інших держав норовлять порушувати не лише міграційне законодавство. Щодо іноземців поліцейські Тернопільщини розпочали шість кримінальних проваджень.  Зокрема і за пропозицію неправомірної вигоди співробітникові поліції.
Голова спілки азербайджанців Тернопільщини звернувся з проханням не притягувати його земляків до відповідальності за незаконне перебування на території України. За це запропонував поліцейському сто американських доларів неправомірної вигоди. Кримінальний факт задокументували оперативники внутрішньої безпеки. Іноземцеві оголошено підозру за вчинення правопорушення передбаченого частиною 1  статті 369 ККУ. Триває досудове розслідування.
Як повідомив Олександр Буняк, задокументовано також два кримінальні факти порушення законодавства про працю, двох іноземців притягнуть до відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, один постане перед судом за вимагання.