Субота , 20.04.2024

Чому роботодавці не хочуть платити більше

У червні середня номінальна заробітна плата в Україні становила 9141 грн. Це у 2,5 рази більше, ніж мінімальна зарплата у 3723 грн.

Водночас українці все частіше звертаються до роботодавців з проханням підвищити їм виплати. Чого не варто казати керівництву, якщо хочете отримувати більшу зарплату пише Work.ua.

Я тут працюю за сімох

Якщо ви багато та ефективно працюєте, то дійсно заслуговуєте більш високої зарплати. Однак необхідно докласти зусиль, щоб змусити керівництво побачити результати вашої роботи. Розкажіть у цифрах, скільки, чого і як ви зробили. Чи перевиконали план, скільки завдань закрили.

Колеги взагалі нічого не роблять, один я кручуся

Ніколи не порівнюйте себе з іншими. Говоріть та аналізуйте власні заслуги. Інакше ризикуєте нажити ворогів серед колег.

Мій знайомий на такій же посаді отримує в 2 рази більше!

Аргументом для перегляду оплати праці може бути середня зарплата по вашій спеціальності на ринку праці. Перегляньте вакансії і резюме, статистику зарплат у своєму регіоні. Якщо вам дійсно не доплачують, посилайтеся на ці конкретні дані. Не варто згадувати міфічного знайомого із сусідньої фірми.

Невже я не заслужив?!

Якщо ви вважаєте, що заслуговуєте на більшу зарплату, наведіть конкретні факти та аргументи. Не потрібно розмитих фраз і скарг.

Не підвищите зарплату – звільнюся

Шантаж – це програшний шлях. Адже ризикуєте і зовсім залишитися без роботи. Якщо вам надійшла цікава пропозиція або ви дійсно задумалися про зміну роботи, розкажіть про це керівництву. Якщо ви цінний фахівець, роботодавець зробить все, щоб ви залишилися. Не виключено, що ваша заробітна плата зросте.

Дитина вступає до інституту, купую квартиру і роблю ремонт

Якщо вам дійсно потрібні гроші через особисті обставини, попросіть більше обов’язків і відповідальності. Таким чином, роботодавець зобов’язаний буде платити більше.