П’ятниця , 29.03.2024

Журналісти ТСН виступили проти участі Оксани Марченко в шоу на «1+1»

Журналісти «Телевізійної служби новин» виступили проти участі в шоу на «1+1» Оксани Марченко, телеведучої, дружини лідера проросійської організації «Український вибір» Віктора Медведчука.

«Ми, журналісти «Телевізійної служби новин», дізналися про те, що в найближчому сезоні шоу «Танці з зірками» на «1+1» може взяти участь Оксана Марченко. Ми не поділяємо це рішення керівництва каналу і засуджуємо появу в телевізійному ефірі особи, яку пов’язують близькі стосунки з президентом Російської Федерації [Володимиром] Путіним.

Чоловік Марченко, Віктор Медведчук, неодноразово робив проросійські заяви, зокрема нібито про те, що в Україні триває не зовнішня агресія, а громадянська війна», – йдеться в заяві, яку поширюють у соціальних мережах журналісти ТСН, зокрема кореспондент Іван Гребенюк.

Журналісти додають, що подружжя Медведчук та Марченко «жодного разу за роки війни не засудило російську агресію на Донбасі та анексію Криму».

«Навіть той факт, що шоу є розважальним, не виправдовує появи дружини Медведчука Оксани Марченко в ефірі нашого телеканалу…

Як колектив ТСН, ми не можемо вплинути на інший проект каналу, але залишаємо за собою право публічно висловлювати свою позицію щодо цієї ситуації і хочемо запевнити, що рішення каналу «1+1» не позначиться на редакційній політиці «Телевізійної служби новин», – зазначають співробітники ТСН.

Ввечері 8 серпня на сайті ТСН.ua з’явилася реакція керівництва «1+1 медіа» на заяву колективу ТСН.

«Ми неодноразово заявляли, що робота служб інформації в «1+1 медіа» будується виключно на принципах редакційної свободи і неупередженості.

Журналісти мають право висловлювати свою думку, в тому числі і з приводу рішень каналу. Проте хотів би відзначити, що в проекті «Танці з зірками» беруть участь найяскравіші зірки українського шоу-бізнесу, незалежно від своїх політичних поглядів і переконань.

Як показують результати досліджень, серед тих, кого було б цікаво побачити глядачам на паркеті, в тому числі і Оксана Марченко. Впевнені, серед 14 пар учасників кожен зможе знайти собі фаворитів», – заявив гендиректор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

Джерело: “Радіо Свобода”.