Вівторок , 16.04.2024

На Тернопільщині злодій залишив автомобілі дорожників без пального

Рік умовно дав суд жителю села Пилява Бучацького району через крадіжку 110 літрів дизпалива. Чоловік вранці, у кілька ходок, зляв його із вантажівок ТОВ “Авакс-Проф”.

Про це йдеться у вироку Бучацького районного суду від 17 липня. Інцидент, як пише у матеріалах справи, трапився 12 вересня 2017 року о 6-й ранку.

Тоді обвинувачений Іван П. підійшов до припаркованої поблизу церкви вантажівки, відчинив кришку паливного баку та, використовуючи гумовий шланг, злив з паливного баку дизельне паливо упринесену заздалегідь спершу одну, а потім іншу 10-літрову каністру.

Занісши каністри додому, знову повертався до вантажвки і загалом повторив свої дії чотири рази, викравши у підсумку 90 літрів “солярки” із одного авта. З іншого, припаркованого там же, злив згодом лише 20 літрів.

Такі умисні дії обвинуваченого орган досудового розслідування кваліфікував за ч.1 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна. Далі чоловік уклав угоду з прокуратурою про визнання своєї винуватості.

Як результат — суд затвердив цю угоду, визнав чоловіка винуватим у крадіжці (ч.1 ст. 185 КК) і призначив узгоджене сторонами покарання — рік умовно. Наразі вирок законної сили ще не набрав.

Ольга КРАВЕЦЬ