П’ятниця , 19.04.2024

Суд покарав тернополянина, який вдарив неповнолітнього пляшкою по голові

Тернопільський міськрайонний суд оштрафував 23-річного тернополянина, що торік на “Східному” вдарив неповнолітнього.

Чоловік тріснув скляною пляшкою 17-річному хлопцеві в чоло, а коли той впав, то ще й отримав ряд ударів з ноги від “товариша” підсудного.

Інцидент трапився 5 листопада 2017 року о 20.15 біля входу у приміщення магазину “Гетьман”. І, якщо покарання для чоловіка, що бив неповнолітнього ногами, суд призначив ще у січні 2018 — дав 1,5 року умовно, то крапку в історії із “затійником” бійки суд поставив нещодавно – 25 липня 2018.

Затійник — двічі судимий, зокрема за крадіжку та грабіж, одружений тернополянин Олександр П. Має на утриманні неповнолітню дитину.

У суді свою вину визнав повністю, підтвердивши усі обставини зібрані під час досудового розслідування та викладені в обвинувальному акті, та відмовився від надання показань.

У вчиненому щиро розкаявся, просив суворо його не карати та врахувати те, що відшкодував заподіяну шкоду потерпілому та примирився з останнім.

У свою чергу суд, з’ясувавши думку учасників судового провадження, не став досліджувати докази щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. Він визнав Олександра П. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України та дав 8500 грн штрафу.

Ольга КРАВЕЦЬ