П’ятниця , 29.03.2024

У пенсіонерки з Тернопільщини вкрали банку грошей

П’ять тисяч гривень зникли з будинку 82-річної жительки села Комарівка Бережанського району

У скоєному потерпіла підозрює чотирьох невідомих осіб, що 30 липня їздили селом та скуповували городину.

Пропажу жінка виявила вже увечері. Повернулася з городу, та виявила вхідні двері до помешкання відчиненими. Свої заощадження старенька зберігала у півлітровій скляній банці під матрацом, однак та виявилася порожньою. Жінка подалася до сусідки розповісти про нещастя, а вона зателефонувала в поліцію.

Як з’ясували правоохоронці, того дня селом ходили четверо невідомих. Двоє чоловіків та двоє жінок неслов’янської зовнішності питали у селян, чи мають на продаж яблука та картоплю.

Бачили їх сусіди і коло воріт потерпілої. І хоч жінка, йдучи на город зачинила двері, ключі від будинку залишила у підсобному приміщенні. Їх там і знайшли спритні злодії.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження.

Правоохоронці вкотре застерігають краян – не залишайте ключі від власного житла у загальновідомих та легкодоступних місцях. Бувалі злодії добре знають, де їх шукати, тому підвіконня, вазони, килимки, одвірки, та підсобні приміщення не є надійним сховком.

Легко знаходять зловмисники гроші і в будинку, бо перевіряють насамперед одяг та взуття у шафі, ліжка, серванти та навіть кухонне начиння на полицях. Тож не варто ховати там гроші.

За статистикою, саме люди похилого віку, які проживають у сільській місцевості найчастіше стають жертвами злодіїв та шахраїв.

Застережіть своїх стареньких родичів надійно замикати двері, навіть коли вони покидають хату на декілька хвилин, а ключі краще тримати при собі. Також розкажіть їм про те, де не варто зберігати гроші, а головне – не довіряти незнайомим людям та не впускати їх до хати.