Субота , 20.04.2024

Цього року на Тернопільщині уже трапилося 1209 ДТП. Основні причини (ФОТО)

Від початку року на Тернопільщині трапилося 1209 ДТП, з постраждалими – 216, у яких травмувалося 290 осіб, а загинуло – 35. Патрульні поліцейські постійно проводять профілактичні рейди, щоб зменшити аварійність на дорогах.

Основними причинами аварій на дорогах міста є: перевищення швидкості, недотримання безпечної дистанції, порушення правил маневрування, проїзду перехресть, ігнорування сигналівсвітлофора та керування напідпитку.

Втім порушують не лише водії, а й пішоходи.
Зокрема, 12 серпня о 22:30 годині на вулиці Тарнавського водій КІА здійснив наїзд на 63-річну жінку, яка переходила дорогу в невстановленому місці. Вона отримала тілесні ушкодження несумісні із життям і відразу померла на місці. Обставини аварії з’ясовує слідчо-оперативна група.

13 серпня близько 23-ї години 25-річний водій мотоцикла, рухаючись на високій швидкості проспектом Злуки, не впорався з керуванням на ділянці проведення ремонтних робіт, наїхав на бар’єрну огорожу. Кермувальника з відкритою черепно-мозковою травмою, забійною раною тім’яної ділянки та множинними саднами кінцівок доправила до медзакладу карета швидкої.

14 серпня близько 14-ї години, неподалік села Кам’янки Підволочиського району, водій Mitsubishi Lancer не впорався з керуванням і допустив перекидання транспортного засобу. На місці працювала слідчо-оперативна група.

Управління патрульної поліції в Тернопільській області звертається до усіх водіїв: «Дорога помилок не пробачає! Будьте уважні та обережні за кермом!».