Субота , 20.04.2024

Хто такий Родинний Клуб і чому розсилає вам листи?

Жителі України хоча б раз в житті отримували поштою каталоги з пропозицією замовити товар: від «Родинного Клубу» та багатьох інших, не менш відомих, компаній. То чи довіряти таким листам, і як не натрапити на шахраїв?

Продаж товарів поштою – популярний вид торгівлі, хоча, здавалося б, кому у ХХІ столітті спаде на думку такий «поштовий шопінг»? Насправді основною цільовою аудиторією каталожної торгівлі були та залишаються люди похилого віку.

Особливо ті, хто живе у віддалених куточках України: у них немає можливості самостійно вирушити за покупками, або ж наявний асортимент настільки вузький, що обирати дійсно ні з чого.

У разі ж покупки через каталоги, усі товари доставляють поштою, а то і кур’єром – прямо до вхідних дверей. Тож перше правило: не варто дивуватися, отримавши паперовий каталог.

Більше пропозицій – більше сумнівів

Часто, компанії, які займаються продажами через каталоги, пропонують своїм постійним клієнтам взяти участь у розіграші грошового призу.

Навіть той самий Родинний Клуб, про який ми сьогодні вже згадували, частенько запрошує клієнтів взяти участі у подібній акції. І саме ця, здавалось би, приваблива пропозиція, викликає в українців найбільше сумнівів: безкоштовний сир – лише у мишоловці!

Але насправді такі розіграші – звичайний маркетинговий хід, який мало чим відрізняється від пропозицій обміняти кришечки на іграшку чи отримати знижку за зібрані купони.

Якщо компанія діє законно, то розіграші дійсно проводяться, тож шукати підводне каміння у цьому аспекті точно не варто: кожен клієнт автоматично бере участь в акції і від нього не вимагається жодних додаткових дій.

Як визначити, чи добросовісна компанія?

Якщо все ж виникають сумніви щодо якості товарів чи законності розіграшів, можна перевірити автора каталогу на чесність.

Перше, на що слід звертати увагу – чи є у компанії власний сайт і як часто там оновлюється інформація. Шахраї не будуть витрачати багато часу та коштів на наповнення сайту, тому на «фейкових» сайтах не більше 1-2 сторінок, на яких деталі зазначені завуальовано або ж відсутні взагалі.

Але не достатньо перевірити сам лише сайт. Другим кроком буде перевірка відгуків, публікацій та загальної інформації на авторитетних ресурсах. Довіряйте тільки іменитим сайтам та виданням! Прозорість компанії також легко перевіряється. Подивіться, як часто публікуються результати розіграшів, чи є відеозвіти, в яких переможці дають інтерв’ю.

Також відкритим лишається питання законності. Це легко перевірити самостійно, просто потрібно уважно ознайомитися з правилами розіграшів та замовлення. Для прикладу, подивимося на офіційні правила проведення розіграшу на сайті Родинного Клубу.

Вони мають всі відповідні штампи та підписи і написані юридично вірною мовою. Отже, цій компанії можна довіряти. Якщо ж правил кіт наплакав, то це точно справа рук шахраїв.

І от ми підійшли до головного питання – що ж робити з листами, які ви отримуєте і навіщо компанії їх розсилають?

Щодня надсилаючи каталоги з продукцією та запрошення на розіграші компанії просто розширюють власну базу клієнтів, тому панікувати не треба, якщо вам не цікаво – просто нічого не замовляйте.

А якщо ви вирішили не обмежувати себе і випробувати свою удачу, тоді не полінуйтеся дізнатися якомога більше про організатора.

2 коментарі

  1. А что делать, если тесть (недавно перенёс инсульт и проводит много времени у компьютера) уже заказал товар наложенным платежом (в том числе у Родинного клуба). Мы (родственники) не хотим м не собираемся идти на почту и платить за это. Чем может быть чревата невыкупка заказанного товара? Если его просто не забирать с почты? Заранее спасибо.
    Петр

  2. У меня знакомая один раз не выкупила, ничего не случилось, посылку вернули отправителю. Думаю, если не часто так делать, то всё нормально. А если несколько раз не выкупать, то может почта перестанет доставлять посылки, что-то типа чёрного списка клиентов. Но точно не знаю.