Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині уже є альтернатива заробіткам за кордоном

У Жукові Бережанського району Тернопільщини з’явилося підприємство, діяльність якого додає оптимізму загальній невеселій картині масового закордонного заробітчанства жителів Західної України.

Про це повідомляє Світлана Мичко (Україна Молода)

У той час, як тисячі жінок цього регіону, залишаючи сім’ї, виїжджають у пошуках нелегкого заробітку до різних країн Європи, у селі Жуків запрацював швейний цех, де можна добре заробляти неподалік дому і в комфортних умовах.

Створене там ТОВ «Мануфактура» спеціалізується на пошитті чоловічих сорочок, які передусім експортуватимуть до країн Євросоюзу — зокрема, до Польщі, Швеції, Німеччини та Данії.

Керівник підприємства Ігор Гаркот уже має чималий досвід організації такого виробництва на Волині, відтак вирішив започаткувати його і на Бережанщині, звідки родом.

Він переконаний, що в нинішній ситуації на ринку легкої промисловості невеликі швейні цехи є перспективнiшими, ніж великі швейні фабрики.

Наразі жуківська «Мануфактура» — це просторе зручне приміщення з сучасним швейним обладнанням, де працюють близько трьох десятків швачок.

Усі пройшли коротке навчання та стажування на фабриці «Володекс» у Володимирi-Волинському.

Запланований обсяг виробництва — 10 тисяч виробів щомісячно, а зарплата працівниць сягатиме 9 тисяч гривень. У перспективі ж заплановано збільшити кількість робочих місць більш ніж удвічі, а також створити подібний цех у сусідньому селі.