П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі викрали двигун ліфта: люди ходять пішки

Днями ряд тернопільських ЗМІ поширили інформацію про те, що мешканці будинку на вулиці Корольова, 8 не задоволені якістю надання послуг від ПМП «СОВР», як обслуговуючої організації.

 Люди скаржаться, що у підвалах будинку розмножились пацюки та миші, прибудинкова територія не доглянута, а останньою каплею їх терпіння став несправний ліфт у 4 під’їзді, який не ремонтують уже місяць.

Стосовно несправності ліфта – обурення цілком справедливе  і зрозуміли, пояснює директор ПМП «СОВР» Володимир Білик. Проблема в тому, що в четвертому під’їзді викрадено двигун невідомими особами.  ПМП «СОВР» направлено прохання до міського голови п. С.В. Надала, про включення в додаткові списки на проведення капремонт даного ліфта.

Прохання міським головою задоволено. У підприємстві наголошують: жителі Тернополя також мають бути уважними до свого спільного майна, оскільки такого роду крадіжка займає якийсь час, злодій не міг непоміченим пробратися у машинний відсік та винести доволі важкий та габаритний двигун. Крім того, крадіжка кількох двигунів у одному будинку свідчить про те, що до цього може бути причетним хтось із жителів будинку, втім мешканці Корольова, 8 не поспішають допомагати поліції вийти на слід злочинця.

Разом з тим інші скарги мешканців є незакономірними. Люди годують котів та собак  під під’їздами та у підвальному приміщення (фото додаємо), тому немає нічого дивного, що гризуни облюбували собі їхній двір. У ПМП «СОВР» укладені угоди на проведення дератизації і вона проводиться  у передбачені санітарними нормами терміни, про що свідчать акти виконаних робіт про проведення дератизації Втім, як видно на фото, поряд із дератизаційним засобом мешканці складують продуктові відходи, то ж нарікати мають лише на себе.

Щодо здійснення ремонтів сходових кліток, то їх проводять раз у вісім років. Дійсно, впродовж 2016 – 2018 року відремонтовано сходові клітки у першому другому, п’ятому, шостому під’їздах. Ремонт сходових кліток у третьому та четвертому під’їздах  перспективними планами підприємства заплановано на 2019 рік.

Впродовж 2018 року у багатоповерхівці Корольова, 8 проведено ряд робіт, про що свідчать акти виконаних робіт. Зокрема, ремонт входу в перший під’їзд, чищення кухонного лежака каналізації в підвалі в третьому під’їзді, заміна каналізаційної труби в підвалі четвертого під’їзду, чищення каналізації в підвалі третього під їзду, ремонт сходових кліток у п’ятому та шостому під’їздах, ремонт покрівлі в місцях протікання над квартирою 215, ремонт покрівлі в місцях протікання над квартирою 107, ремонт сушки на шостому поверсі в першому під’їзді тощо.

Накриття дашків входів до під’їздів заплановано та буде виконано у вересні 2018 року.

У ПМП «СОВР» перепрошують мешканців за незручності спричинені несправним ліфтом та запевняють, що роблять все можливе для пришвидшення вирішення проблеми. Разом з тим наголошують, що в разі виникнення будь яких питань щодо обсягів проведених робіт у будинку. Нарахувань та заборгованості мешканці можуть звертатися до підприємства у робочий час