Вівторок , 19.03.2024

У Тернополі судили лікарку, яка своїм пацієнтам щедро виписувала “Димедрол”

Тернопільський міськрайонний суд дав умовне покарання лікарці, обвинуваченій у порушенні встановлених правил обліку сильнодіючих лікарських засобів, вчиненого повторно.

Про це йдеться у вироку суду від 6 вересня. Як випливає із матеріалів суду, фігурантка справи — уродженка Монастириського району, лікар-терапевт КП “Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» Тернопільської міської ради ” Ірина К.

Майже упродовж двох років вона виписувала рецепти на “Соннат” та “Димедрол” двом тернополянам без обов’язкового запису у меддокументації та у більшій кількості, ніж передбачено курсом лікування.

У суді свою вину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення, а саме ч. 3 ст. 321 КК “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин” за усіма епізодами обвинувачення визнала повністю, щиро розкаялася.

Розповіла, що виписувала вказані рецепти форми № 1 через необхідність у медичних препаратах «Димедролу» та «Соннат» хворих двох осіб на їхнє прохання та з людських спонукань.

Також попросила суд врахувати її щире каяття у вчиненому, визнання вини та суворо не карати, а ще — повністю погодилась з усіма доказами, зібраними під час досудового слідства, і відмовилась від їхнього дослідження у суді.

Ольга КРАВЕЦЬ

One comment

  1. Підозрюю, що в цієї лікарки не було адвоката, бо стаття неадекватна до ії правопорушення. Вона виписувала рецепти на реально хворих людей, вона не збувала, не продавала ці препарати. Тут максимум, адміністративне покарання у вигляді догана. Працівники правоохоронних органів скористались покірністю та відсутністю досвіду в спілкуванні з цими структурами і тепер п`ють шампанське за отриману премію за закриту справу.