П’ятниця , 29.03.2024

Тепер тернополяни платитимуть за воду ще більше

Із середини жовтня тернополяни платитимуть більше за централізоване водопостачання та водовідведення.


Четвертого жовтня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг видала Постанову щодо нових тарифів. Відтак, ціна за послуги комунального підприємства «Тернопільводоканал» зросла більше, ніж на дві гривні: із 12,62 гривень за метр кубічний до 14,86 для мешканці багатоквартирних будинків та із 12,14 гривень до 14,26 – для жителів приватного сектору. Постанова НКРЕКП вступила у дію із 14 жовтня 2018 року.

Причини підвищення вартості послуг, як раніше зазначав директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма, у значному зростанні вартості електроенергії, підвищенні розміру мінімальної зарплати та збільшенні інших витрат, пов’язаних із наданням послуг з централізованого постачання холодної води та водовідведення.

У новому тарифі Національна комісія тільки частково відкорегувала вартість електроенергії, розмір прожиткового мінімуму та вартість реагентів. Тому, до кінця року, Нацкомісія має ще раз переглянути тарифи. Відповідно до проекту, ціна послуг тернопільського водоканалу зросте ще на 10%.

У зв’язку зі зміною тарифу представники водоканалу просять тернополян у жовтні подати показники лічильників та розрахуватись за надані послуги, згідно тарифів, які діють на даний час.

Джерело: “ЗЗ”.