П’ятниця , 19.04.2024

У Німеччині поглумилися над могилою Бандери (ФОТО)

Проросійський пропагандист із Британії Грем Філліпс прийшов на могилу лідера ОУН Степана Бандери в Мюнхені у річницю його смерті від рук співробітника КДБ.


Відомий своєю співпрацею з підконтрольними Кремлю телеканалами Russia Today і “Звезда” британець Грем Філліпс у німецькому Мюнхені зірвав із могили лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери прапори України та ОУН, повідомляєГордон.

Відео інциденту пропагандист опублікував у Twitter 15 жовтня, у річницю смерті Бандери.

Філліпс також розмістив на могилі плакат із написом англійською: “Тут поховано українського нациста Степана Бандеру”. “Сьогодні в Мюнхені я виправив могилу українського нациста Степана Бандери відповідно до німецького закону, який забороняє місця поклоніння нацистам”, – написав він.

У YouTube британець опублікував ролик, на якому він біля могили Бандери кричить, що той “фашист і вбивця” групі чоловіків, які прийшли вшанувати пам’ять лідера ОУН. Коли ті йшли, Філліпс деякий час супроводжував їх.

Британець підтримував бойовиків на Донбасі і висвітлював події для російських пропагандистських телеканалів. У липні 2014 року Служба безпеки України заборонила Філіпсу в’їзд в Україну. Однак він проник на окуповані проросійськими бойовиками території і став відомий співпрацею з ними, наприклад – участю в допитах українських військових.

22 вересня 2016 року посол України у Великобританії і Північній Ірландії Наталія Галібаренко звернулася до влади Великобританії з проханням зупинити пропагандистську діяльність Філліпса. У відповідь британський посол Джудіт Гоф зазначила, що покарання Філліпса – у компетенції української влади.

Степан Бандера – український політичний діяч, ідеолог українського націоналізму. Він народився 1 січня 1909 року. У лютому 1940 року став керівником фракції ОУН(б), у 1947 році очолив провід Організації українських націоналістів. У 1959 році був убитий агентом КДБ.