Вівторок , 16.04.2024

Вкрав у сусіда куртку, а знайдені в ній документи – спалив

На Лановеччині чоловік прийшов до сусіда і вкрав його куртку. В куртці знайшов два паспорти — сусіда та його дружини, посвідчення водія.

Аби приховати сліди злочину, злодій спалив документи.

За скоєне йому суд присудив 1,5 року умовно. Сам інцидент трапився торік 1 вересня. Обвинувачений — житель Лановеччини, раніше судимий та покараний судом за крадіжку 80 годинами громадських робіт Василь П.

Того дня він просто прийшов відвідати сусіда Миколу К. та у веранді побачив чорну чоловічу куртку. Її одягнув на себе і повернувся додому.

Уже вдома знайшов в кишені паспорти сусіда та сусідки, посвідчення водія. Їх, не зважаючи на неодноразове звернення сусідів із проханням повернути документи, тримав у себе аж до березня. Далі, на початку березня, вирішив просто спалити їх.

Сам ж потерпілі сусіди дізнались, куди пропала куртка, через півроку. Власне у березні вони і побачили її на обвинуваченому. Той спершу заперечував, що скоїв крадіжку, а потім зізнався та розповів, що спалив знайдені у куртці документи, про це йдеться у вироку Лановецького районного суду від 25 вересня 2018.

Обвинувачений Василь П. свою вину визнав повністю, розкаявся. А потерпілі сусіди попросили суд суворо його не карати, мовляв уже претензій до нього не мають.

Як результат – суд визнав чоловіка винуватим за ч.1 та ч. 3 ст. 357 КК “Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження” та дав 2 роки обмеження волі. А на підставі ст. 70 КК звільнив від відбування покарання, призначиши 1,5 року іспитового строку.

Ольга КРАВЕЦЬ