Вівторок , 19.03.2024

Водій, який у Тернополі в’їхав у дерево, намагався довести, що був тверезий (ФОТО)

Водію SUZUKI SX-4 , що на другий день Великодніх свят у Тернополі врізався в дерево, суд дав рік умовно. 

Не позбавляти його волі просив суд як він сам, так і потерпіла пасажирка — його дружина.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 17 жовтня.

Аварія, нагадаємо, трапилась 9 квітня 2018 року о 1.12 на вул. Протасевича, неподалік будинку №14. 31-річний водій не впорався з керуванням та в’їхав у дерево. У результаті аварії як він сам, так і його пасажир були госпіталізовані.

На момент аварії водій Роман П., як випливає із матеріалів суду, був у стані алкогольного сп’яніння. Згідно з висновком експерта, концентрація етилового спирту в його крові могла становити приблизно — 2,06%. Сам обвинувачений у суді розповів, що вживав алкоголь вранці 8 квітня — зокрема випив 300 грамів вина.

А 9 квітня, коли повертались з дружиною додому, у нього раптом погіршилося здоров’я, запаморочилося в голові, після чого вже прийшов до тями у лікарні.

Відтак свою вину визнав лише частково, сказав, що на момент аварії він був тверезий, причина ДТП — запаморочення. Також попросив суд не позбавляти його волі та права керування.

Його дружина, що в результаті аварії отримала тяжкі тілесні ушкодження, також заявила у суді, що чоловік на момент аварії був тверезим. Та просила суд призначити йому найм’якше покарання.

У результаті розгляду справи — суд визнав водія Романа П. винуватим у вчиненні правопорушення за ч.2 ст.286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху” та дав 3 роки тюрми з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 рік.

А на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування основного покарання — трьох років тюрми, призначивши рік іспитового строку. Наразі вирок законної сили не набрав.

Ольга КРАВЕЦЬ