Вівторок , 19.03.2024

Найвідомішого нардепа Тернопільщини звинуватили у дискримінації жінок

Народний депутат від Тернопільщини Олег Барна потрапив у число тих представників парламенту, яких звинуватили у зневажливому ставленні до жінок.

Міжфракційне об’єднання “Рівні можливості” у Верховній Раді закликало чоловіків-нардепів не допускати сексистських та дискримінаційних висловлювань на адресу жінок-колег, повідомляє “Українська правда”.

Відповідне звернення зачитала народний депутат від БПП Марія Іонова з трибуни парламенту на засіданні 18 жовтня.

Народні депутатки засудили поведінку колишнього регіонала Володимира Мисика, члена депутатської групи “Партія “Відродження”, який “дозволив собі абсолютнонеетичні дискримінаційні висловлювання” на адресу позафракційної депутатки Вікторії Пташник.

“На жаль, деякі представники українського парламенту не засвоїли базових правил етичної загальноприйнятої поведінки і залишились на рівні первісного розвитку, коли були мало відомі такі поняття, як повага, гідність і репутація”, – зазначила Іонова.

Вона висловила жаль, що на засіданні комітету не знайшлось жодної людини, яка б зауважила на неприпустимості переходу на особистості та попередила би дискримінаційні висловлювання на адресу учасниці засідань.

“Останнім часом випадки сексистських та дискримінаційних заяв почастішали. Можливо, це спричинено зміною погоди, а скоріш за все відсутністю відповідальності і покарання за подібні вчинки”, – зазначила Іонова.

Вона нагадала, що зокрема Сергій Каплін, Олег Ляшко та Олег Барна використовували вирази, які “завдають шкоди репутації жінок-урядовців, жінок-депутатів”.

“Ми би хотіли попросити колеги, майте повагу. Закликати до здорового глузду. Особливо перед початком виборчої кампанії. Просимо слідкувати за дотриманням принципів недискримінації”, – наголосила членкиня МО “Рівні можливості”.

Як повідомлялось, на засіданні парламентського комітету з правоохоронної діяльності Володимир Мисик перебивав свою колегу Вікторію Пташник, та заявив, що”не допустить фемінізму на чоловічому комітеті”.

One comment

  1. Катерина

    Такий же Володимир Мисик є і в Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти. За іронією долі він є депутатом обласної ради, проте також не засвоїв “базових правил етичної загальноприйнятої поведінки і залишився на рівні первісного розвитку, коли були мало відомі такі поняття, як повага, гідність і репутація”. Він також дозволяє собі по-хамськи відноситися до працівників інституту, зокрема жінок, що “можливо, це спричинено зміною погоди, а скоріш за все відсутністю відповідальності і покарання за подібні вчинки”.