П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині голодні вовки уже пхаються до людей на подвір’я (ФОТО)

Зграї вовків знову бешкетують на Тернопільщині. Поблизу села Манюки кілька днів тому мисливці вполювали пару хижаків.

Десятки років у цих краях не було й згадки про вовків. Але цього року на Тернопільщині справжнє нашестя хижаків. Мисливці запевняють – вполювали двох звірів, аби захистити поголів’я косуль, яке нарешті вдалося відродити на околиці села Мшанець.

У вересні в Зборівському районі люди не раз бачили рештки роздертих сарн, які стали поживою для вовків. Сіроманці, яких вполювали поблизу Манюків, доволі молоді. Відтак найімовірніше по хащах і сьогодні гуляє стара вовчиця і вожак.

Буквально кілька днів до того, як мисливці вполювали двох хижаків, вовчу зграю бачили у сусідньому селі Висипівці.

Пані Марія Барабаш розповідає “У суботу по обіді вийшла на город і оторопіла. З соняхів на неї прямувала пара вовків… Я притислася до молодого горіха і затримала дихання. Один із хижаків не зупиняючись пробіг всього у трьох метрах від мене. З цього місця до найближчих хат заледво буде двісті метрів. Крім мене вовків бачили ще двоє односельців, які йшли дорогою…”

Того ж дня сусід жінки, Роман Миць, зазняв на відео зграю вовків, яка бігала у полі.

Та це не єдиний випадок. На початку вересня у селі Нестерівці, Зборівського району молода вовчиця продералася через ворота на обійстя місцевої жительки. Пенсіонерка саме зарубала курку і коли побачила за воротами хижака то наробила крику.

На галас збіглися сусідські чоловіки. Вовчиця побігла дворами. Собаки (а у багатьох на вулиці є німецькі вівчарки) просто ховалися. Зрештою троє місецвих жителів перегородили вовчиці шлях. Та почала гарчати і чоловіки палицями вбили хижачку.

У цьому році на Тернопільщині вперше за останні десятки років селяни розповідають про хижаків. Всередині серпня вовки наробили шкоди на Шумщині. Три села до сьогодні там живуть у страху.

Та фахівці пояснюють – вовки ідуть до людських жител через брак їжі у дикій природі. Для людей вовк не страшний. Звірі воліють з людьми не зустрічатися і напасти можуть тільки, якщо їх загнали.

Джерело: “Овід”

3 коментарі

  1. Можливо треба зазначати, що в статті присутні фото закривавлених мертвих тварин?

  2. в мене шок від побаченого
    людина- ось найгірший звір

  3. ганьба вбивцям-живодерам