П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині знімають сцени фільму про Олексу Довбуша (ФОТО)

Кінокомпанія “Пронто Фільм” за підтримки Державного агентства України з питань кіно розпочала зйомки пригодницької історичної драми “Довбуш”. 

Кінопроект “Довбуш” став одним з переможців Х конкурсного відбору Держкіно. Державна підтримка цього проекту становить 65 млн грн при загальній вартості виробництва 86 млн 679,2 тис. грн., пише “Звістка”.

Автором ідеї, співавтором сценарію та режисером картини виступив Олесь Санін, а оператором-постановником – Сергій Михальчук, продюсує стрічку Максим Асадчий.

Події стрічки розгортаються у першій половині XVIII ст. у містичних Карпатських горах та розповідають про драму життя Олекси Довбуша, його непростого кохання та боротьби за гідну долю для свого народу. Ватага опришків під проводом двох братів, Івана та Олекси Довбушів, їхня невловимість і зухвалість стали надією для народу і пострахом для ворогів. Дороги братів розходяться, панство кидає всі зусилля на придушення волелюбних настроїв, якими охоплені Карпати.

Одну зі сцен майбутнього фільму, що стане найбільш дорогою українською ігровою картиною, сьогодні знімали в знаменитій печері “Вертеба”, що в мальовничому селі Більче-Золоте.

“Відтворення історичних подій в лабіринтах печери , актори в костюмах кількастолітньої давності – все це незвичне явище для нашого села.

Завдяки співпраці з організаторами зйомок відбулась екскурсія учнів Більче-Золотецької ЗОШ І-ІІІ ст. в печеру .

Дітям цікаво було познайомитись з знімальною групою, оглянути процес створення кіно , побувати на знімальному майданчику , побачити акторів.”,- написала на власній сторінці голова громади Галина Огородник