Вівторок , 23.04.2024

На Тернопільщині п’яний юнак біля пам’ятника “Героям Майдану” зірвав Державний прапор

Мешканець Теребовлі постане перед судом за наругу над Державним Прапором України

Теребовлянською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 338 КК України, (публічна наруга над Державним Прапором України) щодо мешканця м. Теребовля.

Встановлено, що наприкінці вересня цього року теребовлянець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння у парку «Молодіжний», що в Теребовлі Тернопільської області, зірвав Державний Прапор України, розташований поблизу пам’ятника “Героям Майдану”

Юнак у присутності сторонніх осіб, які не є співучасниками злочину, демонструючи своє зневажливе ставлення до Державного Прапора України, вдаряв ним об землю, в результаті чого зламав флагштог, на якому було закріплене полотнище, і покинув місце вчинення злочину, взявши прапор із собою.

Стаття інкримінованого злочину передбачає покарання у виді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до трьох років, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.