Вівторок , 19.03.2024

Попереду нас чекає дуже важкий фінансовий рік, – Гриценко

Державний борг України просто зашкалює. Тому попереду нас чекає важкий фінансовий рік.

Про це нещодавно під час прес-конференції у Тернополі заявив лідер політичної партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко.

“У 2015 році Порошенко, Яценюк, Яресько і Гонтарєва домовилися з міжнародними кредиторами про відтермінування погашення боргів на 4 роки. І ось минає цей період – настає 2019 рік. Виходить, що наступного року близько 40% податкових надходжень нам потрібно віддати тільки на погашення боргових зобов’язань”. – зазначив Анатолій Гриценко.

За словами лідера “Громадянської позиції”, керівництву держави тоді було важливо відтермінувати боргове питання на час свого перебування у владі, а далі “хоч трава не рости”.

“Зараз ми будемо уважно стежити не тільки за процесом підготовки Державного бюджету. Керівництво уряду має водночас представити і план виходу із боргової ситуації. В залежності від того яким буде цей план і чи взагалі буде цей план, можна робити певні висновки”. – продовжив Анатолій Гриценко.

За його словами, ситуація складна, але не безнадійна.

“Міжнародні партнери показують готовність до співпраці і до серйозних рішень по реструктуризації боргів. Нарешті прийшло розуміння того, що ми тут в Україні захищаємо не тільки себе, але й стримуємо агресію Путіна на Західну Європу. Тому цей аргумент потрібно вдало використовувати у переговорах”. – зазначив Анатолій Гриценко.