Вівторок , 19.03.2024

По 200 доларів кожному – тернопільським патрульним пропонували щедрого хабара

У Тернополі працівники Патрульної поліції відмовилися від хабара у розмірі 800 доларів від чоловіка, спійманого з речовинами, що знаходяться у незаконному обігу.

А ініціатор “нагороди” отримав кримінальне провадження та судимість.

Власне сам ініціатор — раніше неодноразово судимий за крадіжки, зберігання наркотиків тернополянин Сергій Ч. Попався він патрульним 15 вересня 2018 року близько 14.20 год. поблизу провулку Цегельного,7 з речовинами, що знаходяться у незаконному обігу.

Аби ті не документували факт вчинення кримінального провопорушення, запропонував 4-м інспекторам взводу №1 роти тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції в Тернопільській області по 200 доларів кожному. Інспектори відмовились, а ось тернополянин отримав чергову в його житті кримінальну справу.

Щоправда, 28 вересня чоловік пішов на угоду з прокуратурою про визнання своєї винуватості. А суд 16 жовтня її затвердив. Він визнав обвинуваченого Сергія Ч. винуватим за ч.1 ст. 369 КК “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі” і призначив узгоджене угодою покарання у вигляді штрафу — 8500 грн.

Наразі вирок законної сили ще не набрав. Він може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ