П’ятниця , 19.04.2024

У тернополянина викрали дорогий велобайк у під’їзді

Під’їзди багатоповерхівок  та сушарні – це легкодоступні місця, куди без труднощів потрапляють зловмисники. Їм необхідно лічені хвилини, аби викрасти ваш транспорт.

До Тернопільського відділу поліції звернувся житель обласного центру. Чоловік розповів, що став черговою жертвою велокрадія. Своє майно він зберігав на сходовій клітці багатоповерхівки. Не врятував й трос-замок, яким тернополянин пристебнув велобайк. Завдані збитки потерпілий оцінив на чималу суму.

За фактом крадіжки поліцейські відкрили кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції звертаються до жителів краю бути обачними та нагадують про елементарні заходи безпеки за допомогою яких громадяни зможуть вберегти свій транспорт від рук невідомих.

Необхідно використовувати як мінімум два замки. Адже  впоратися з двома замками – це як мінімум в два рази більше часу. Наркозалежні часто «роздягають» пристебнуті велосипеди, два замки дозволять зберегти колеса. Обов’язково один із замків повинен бути U-подібним, так як товсту металеву дужку складніше перекусити/перепиляти простими засобами. Втім, недорогі U-подібнізамки злодії і не намагаються «кусати», вони легко ламають саму основу замка.

Слід пам’ятати, що декілька витрачених хвилин можуть врятувати ваше майно від рук невідомих. Оскільки занести велосипед в підвальне або ж в гаражне приміщення не займе багато ваших зусиль та часу.

Загалом, поради щодо збереження велосипеда наступні:

• у жодному разі не залишати велосипед у під’їзді! У 90% випадків велосипед крадуть саме з парадних, сходових клітин, спільного коридора;

• у місті паркуйте велосипед на людному місці – велосипеди частіше крадуть там, де мало свідків;

• під час паркування фіксувати велосипед до міцного об’єкту (велопарковки, стовпу, паркану) за раму, а не за переднє колесо, особливо якщо воно легко знімається через ексцентрик.

Працівники поліції просять жителів області не залишати ваші велосипеди в під’їздах, в сушарнях та легкодоступних місцях, аби потім не дивуватися, що ваш ровер зник.

Якщо і це не вберегло ваше майно від крадіїв, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».