Четвер , 25.04.2024

У Тернополі засудили водія “Лексуса”, що торік збив на зупинці двох людей

Рік умовно отримав водій LEXUS RX 330, що торік збив на зупинці подружжя. Аварія трапилась 17 грудня близько 17.45. Сам водій — був не зовсім тверезий.

Фігурант справи – уродженець Рівненщини, водій одного із місцевих підприємств, Дмитро С., про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 8 жовтня.

Відповідно до матеріалів справи, обвинувачений, наближаючись до зупинки громадського транспорту «Вулиця Бригадна», застосував неправильні прийоми керування транспортним засобом, а зокрема різко натиснув на педаль акселератора, що призвело до пробуксовування передніх коліс та виникнення заносу автомобіля LEXUS RX 330.

В цей час на зупинці стояло подружжя з дитиною. Задньою частиною авта чоловік і наїхав на дорослих, спричинивши одному з них — тяжкі тілесні ушкодження, а іншому – ушкодження середньої тяжкості.

У суді водій свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, розповів, що алкоголь вживав за день до аварії. І, сідаючи за кермо, не думав, що ще нетверезий — після аварії було встановлено, що він був у стані легкого сп’яніння — 0,26 проміле. Також розповів, що після аварії надав першу допомогу та викликав швидку і уже відшкодував потерпілим усю шкоду. Відтак попросив не саджати у в’язницю і не позбавляти права водіння. Мовляв, водіння — єдине джерело доходу.

Не позбавляти волі та права керування просили у суді і самі потерпілі. Суд прислухався.

Він визнав Дмитра С. винуватим у вчиненні правопорушення за ч.2 ст. 286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху”, дав три роки тюрми без позбавлення права водіння. А на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку.

Вирок поки що у законну силу не вступив. Він може бути оскаржений протягом 30 днів з дня проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ

Читайте також:
Дитина відбігла, а батьків збили. Подробиці ДТП у Тернополі, де “Лексус” “скосив” людей на зупинці (ВІДЕО)