Вівторок , 19.03.2024

“Щоб бабці не перебігали дорогу”, — біля ринку хочуть встановити спеціальні турнікети, аби не збивали пішоходів

У Тернополі на вулиці Живова у майбутньому планують встановити спеціальні турнікети, аби пішоходи переходили дорогу правильно та не ставали учасниками ДТП.

Про це на обговоренні “Діалог задля безпеки” повідомив начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук.

— По місту ми провели спеціальний аналіз, де найбільше у нас трапляються ДТП з потерпілими за участю пішоходів. Часом пішоходи тяжко травмуються, а часом доходить до летальних наслідків. Є в нас вулиця Живова там знаходиться базар та автостанція.

З рухом пішоходів та автомобілів там постійний колапс. На даний час ми готуємо документи, щоб по цілій вулиці Живова встановили спеціальні турнікети, щоб люди не переходили дорогу де хто хоче. Буде стояти турнікет, то бабця, яка приїхала з селища не буде перебігали дорогу в незазначеному місті, — зазначив начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук.

Також Богдан Шевчук повідомив, що такі турнікети також планують встановити й на інших вулицях, де рух пішоходів хаотичний.

Джерело: “Доба”.