Четвер , 28.03.2024

У Тернополі дві фури збили двох пенсіонерів. Один з них у важкому стані

За минулу добу два пішоходи потрапили під колеса транспортних засобів, стан одного з потерпілих важкий.

Повідомлення про ДТП надійшло до працівників Тернопільського відділу поліції 14 листопада о 17 годині від мешканця Зборівського району. Чоловік повідомив, що на вулиці Підволочиське шосе здійснив наїзд на пішохода.

На місце події вихали працівники поліції. Вони встановили, що водій вантажівки DAF рухаючись у напрямку Збаразького перехрестя збив пішохода, який намагався перейти дорогу поза межами пішохідного переходу.

Потерпілого, 67-річного тернополянина  з переломом ноги доправлено до медзакладу.

У водія взято забір крові на вміст алкоголю, тривають слідчі дії.

Того ж дня  о 21 годині поліцейські отримали ще одне повідомлення про наїзд. Подія трапилася на об’їздній дорозі поблизу села Гаї Гречинські . Під колеса вантажівки «МАН» потрапив 64-річний мешканець села. Чоловік переходив дорогу на нерегульованому пішохідному переході.

Потерпілого з важкими травмами голови доправлено до обласної лікарні. Водія освідчили на вміст алкоголю, авто відправили на арештмайданчик.

Відомості про події внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань злочинів згідно статті 286 Кримінального кодексу України, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронці закликають водіїв: в умовах поганої погоди і обмеженої видимості неухильно дотримуйтесь безпечного швидкісного режиму та дистанції. Варто бути обачним і пішоходам.

Навіть в гарну погоду світло фар зустрічного транспорту заважає водіям здалеку помітити людину на дорозі, а в дощ чи мряку, видимість для водіїв скорочується – на мокрій дорозі вночі відбивається світло фар і дорожніх ліхтарів.

Пішоходам важливо враховувати цю особливість і несподівано не виходити на дорогу, починати перехід проїзної частини тільки переконавшись у тому, що всі машини зупинилися.