П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі курсують маршрутки. Перевізники погодилися вийти на маршрути

Рух маршруток у Тернополі відновиться з четверга, 8 листопада. Перевізники після зустрічі з міським головою Сергієм Надалом погодилися вийти на маршрути, адже перед ними була поставлена чітка вимога: або відновити рух всього громадського транспорту, або міська рада розірве з ними угоди.


Наразі визначено, що перевізники будуть курсувати за старими тарифами (3/4 грн. у тролейбусах та 4/5 грн. у маршрутках) до отримання висновку  незалежної експертизи щодо розрахунків тарифів, рішення депутатських комісій та відповідного рішення виконавчого комітету.

«На мою думку, єдиним правильним кроком у питанні транспорту міста є створення єдиної муніципальної транспортної компанії. Тому, при першій можливості, Тернопільська міська рада буде закупляти муніципальні автобуси, які покращать якість пасажирських перевезень у нашому місті, – розповідає очільник Тернополя. – Проте, як я казав, через складну фінансову ситуацію ми змушені були спрямувати кошти, які передбачалися на придбання автобусів, на захищені статті – зарплати освітянам та медикам.

Переконаний, що у 2019-ому році у нашому місті курсуватимуть комфортні автобуси європейського класу».

Нагадаємо, що впродовж 7-го листопада відбувалося засідання депутатської комісії, яка займається питаннями транспорту, за участі громадськості, перевізників та фахівців, під час якої розглядалося питання щодо ситуації з транспортним перевезенням у Тернополі. Усі сторони зійшлися на тому, що необхідно змінювати тариф на громадсько-пасажирські перевезення у Тернополі.

Навіть за підрахунками громадських активістів, мінімальний розмір тарифу на проїзд у маршрутках (це при врахуванні, за їх словами, вартості дизпалива 23,5 грн.) повинен становити 6,70 грн.

З метою вирішення ситуації з тарифами вищезгадана депутатська комісія проведе наступне засідання разом з депутатською комісією з питань бюджету та фінансів у четвер, 8 листопада.  Тож після отримання результатів діяльності комісій та незалежної експертизи від аудиторської компанії,  вартість проїзду у громадсько-пасажирському транспорті буде переглянута.