П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині чоловік підпалив п’яному товаришу причинне місце

У Теребовлянському районі п’яний чоловік підпалив папір та поставив його у штани своєму сплячому товаришу.

У результаті такого дикого вчинку, сплячий чоловік отримав опіки 1-2 ступеня, а “креативний” товариш — кримінальну справу та судимість.

Інцидент трапився ввечері 31 березня 2018 року в одному із сіл Теребовлянського району. Тоді Володимир М. та Андрій Б. пили спиртне. А коли захмелілий Андрій впав на землю та заснув, то виявилось, що у нього сповзли штани. Побачене наштовхнуло ще недавнього товариша по чарці на ідею — Володимир взяв згорток паперу, підпалив і поклав йому на причинне місце. А далі — просто спостерігав за тим, як догоряє папір.

У результаті таких дій, Андрій отримав опіки шкіри 1-2 ступеня, які належить до тілесних ушкоджень середньої тяжкості за ознакою тривалого розладу здоров’я. А Володимир отримав — кримінальну справу та судовий розгляд. У суді він вину визнав, каявся та відмовився від дослідження доказів.

Про це йдеться у вироку Теребовлянського районного суду від 26 листопада. Як пише у ньому, суд визнав обвинуваченого Володимира М. винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 122 КК “Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження” та призначив три роки тюрми. Однак на підставі ст.75 КК звільнив його від відбування покарання, призначивши 2 роки іспитового строку.

Вирок поки що законної сили не набрав. На нього можуть подати апеляцію протягом 30 днів з дня проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ