Четвер , 25.04.2024

Суд оштрафував чоловіка за стрільбу по сусідських вікнах на 8 500 грн

Суд оштрафував жителя Теребовлянського району на 8500 грн, який у серпні цього року напився, вчепися до сусіда, а потім з пневмата стріляв ще й стріляв по його вікнах.

Про це йдеться у вироку Теребовлянського райсуду від 15 листопада. Відповідно до документу, суд визнав чоловіка винуватим у хуліганстві — ч.1 ст. 296 КК, присудив штраф у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів. Ще 1144 грн суд сказав стягнути з нього за проведення судово-балістичної експертизи.

Фігурант справи, як випливає із матеріалів суду, непрацюючий уродженець села Варваринці Роман Б. Чоловік — одружений, має на утриманні двох малолітніх дітей. 1 серпня 2018 року близько 20.00, будучи в стані алкогольного сп’яніння, проходив по вулиці Дружба, що в селі Налужжя, без причини вчепився до жителя села Віктора П., який стояв на власному подвір’ї.

Обвинувачений висловлювався в його сторону нецензурною лексикою. А потім пішов додому, дістав пневмат та набої, та продовжуючи матюкатись, почав стріляти по вікнах. Вистрілив тричі та покинув місце вчинення злочину.

У суді “герой” уже поводився по іншому — щиро каявся, погодився з усіма зібраними під час досудового слідства доказами та відмовився від їхнього дослідження у суді. Також повідомив, що шкоду потерпілим відшкодував.

Ольга КРАВЕЦЬ