Вівторок , 19.03.2024

Тернополянку заарештували у Греції. Її підозрюють у шахрайстві (ФОТО)

У Греції заарештували тернополянку  Галину Ружицьку  разом з її чоловіком. Подружжя підозрюють у шахрайстві, пов’язаним з туристичним бізнесом.


Зокрема, у поліцію на них поскаржилось понад три десятки клієнтів. Їх подружжя “розвело” на суму  понад 36 тис. євро. Про це повідомляють афінські видання з посиланням на офіційний сайт поліції, пише “20 хвилин”.

Як зазначають вони, подружжя тримали у Афінах тур-агентство і систематично обманювало клієнтів, отримуючи них гроші  за подорожі, а в останній момент під різними приводами скасовували тури. Наразі відкрито кримінальне провадження, видано ордер на арешт. 7 листопада пару заарештували працівники відділу безпеки поліції.

“Щоб залучити клієнтів, вони рекламувались через Інтернет, пропонуючи екскурсії та поїздки як в середині країни, так і за кордон за надзвичайно доступними цінами”, – повідомляє поліція.

Після того, як клієнти зв’язувались з ними, подружжя переконувало їх платити передоплату у розмірі 60 – 4700 євро. Та, аби бути переконливими, виписували їм квитанції від реально існуючої турфірми, а також квитанції чи посадковий талон, чи ваучер для подорожей. Зрештою, за кілька днів потому скасовували подорож під різними приводами. Загалом поліція повідомляє про 39 випадків шахрайства, які трапилися з квітня минулого року по вересень.

Відзначено, що фігуранти справи отримали з незаконної діяльності отримали вигоду понад 36 000 євро.

Зазначимо, чотири роки тому на Галину Ружицьку (Аліну Геновезу) скаржились українці з багатьох куточків України. Мовляв, обіцяла роботу за кордоном, брала гроші і “кидала”. Також були відкриті кримінальні провадження за ст. 190 КК “Шахрайство”, які так нічим і не закінчились. Сама ж тернополянка переконувала, що стала жертвою афери.