П’ятниця , 29.03.2024

Тернопільщина розширяє горизонти співробітництва з міжнародними партнерами (ФОТО)

Питання розвитку сонячної та вітрової енергетики для Тернопільської області є досить актуальним

Співпрацю в напрямі сільського господарства та альтернативних джерел енергетики обговорили 10 листопада, під час зустрічі з головою облдержадміністрації Степаном Барною представник компаній BioVege та  Vortex-Energy Гжегож Байстер, представник Українсько-арабською ділової ради Михайло Дуриш та керівник аналітичної компанії «Експерт група» Андріан Фітьо.

«Питання розвитку сонячної та вітрової енергетики для нашої області є досить актуальним, адже ми намагаємося популяризувати чисту електроенергію. Поки що рухаємося повільно, але впевнено. До того ж, що стосується встановлення сонячних панелей у приватних домогосподарствах, то ми – серед літерів в Україні», – розповів голова ТОДА.

У свою Гжегож Байстер поінформував, що їхня компанія забезпечує неперервний ланцюжок реалізації проектів – від планування, розробки технологій та фінансування шляхом будівництва та управління експлуатацією для постачання електроенергії з відповідними підстанціями. А також надає повний технічний, юридичний та економічний супровід проектів.

Водночас, що стосується діяльності компанії Bio Vege, яка є частиною компанії Vortex Energy Group, то вона спеціалізується на турботі про довкілля.  Екологічний підхід компанії базується на останніх технологічних розробках зі збору органічних овочів, використовуючи пробіотичні організми.

Під час зустрічі напрацювали кілька робочих ідей, якими зацікавилися обидві сторони. Надалі будуть працювати над їх можливою реалізацією.