П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі відмовляться від послуг перевізників?

Якість послуг в громадському транспорті Тернополя залишається на низькому рівні, – констатують місцеві жителі. Натомість перевізники вимагають збільшення тарифів. Вихід з цієї ситуації міська влада бачить у закупівлі комунального транспорту.



Упродовж двох днів, коли в обласному центрі протестували перевізники, «Тернопільелектротранс» перевозив понад 80 000 пасажирів щодня. На лінії працювало 52 тролейбуси. Якби доповнити їх ще десяткою комунальних автобусів, такої необхідності у послугах перевізників не було б.

«Кожного року ми оновлюємо кількість тролейбусів. Перспективу бачимо у створенні єдиної комунальної транспортної компанії. Ми вже придбали перший автобус. Нараз оголошено тендер щодо придбання інших нових автобусів. Але, на жаль, 60 млн. грн., ми були змушені зняти з ремонту доріг і придбання автобусів, ми мали придбати 10 автобусів, але через скрутне становище держави, ми ці гроші спрямували на зарплати бюджетникам. Відтак ми не могли придбати зараз ці автобуси.

Але в майбутньому ми все ж таки придбаємо їх. Оскільки перспектива лише за комунальними транспортними компаніями. Оскільки лише тоді громада може диктувати умови компанії, власником якої вона», – повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Нагадаємо, у Тернополі залишається неврегульованим питання щодо тарифів на проїзд. Перевізники вимагають повернути тарифи, прийняті 30-го жовтня, які передбачають трирівневу вартість проїзду: у маршрутках 6 грн. при використанні «карти тернополянина», 7 грн – з електронним квитком, 9 грн. – при оплаті готівкою; у тролейбусах: 5 грн. з «картою тернополянина», 6 грн. – з електронним квитком, 8 грн – при використанні готівки, пише “ЗЗ”.