Четвер , 28.03.2024

У Тернополі горіла квартира в багатоповерхівці – власник помешкання вистрибнув з вікна (ВІДЕО)

У Тернополі вогнеборці ліквідували пожежу в дев’ятиповерховому багатоквартирному житловому будинку.

У середу, 28 листопада, о 16:48 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на третьому поверсі багатоквартирного житлового будинку по вул. Текстильній.

На момент прибуття співробітників ДСНС полум’я охопило приміщення однієї з кімнат квартири на площі близько 50 кв. м. Пожежа швидко набирала обертів, існувала загроза подальшого поширення вогню.

Під час розвідки та гасіння пожежі рятувальники вивели  із будівлі на свіже повітря 42 мешканці, серед них 13 дітей. Безпосередньо, за допомогою рятувального спорядження, врятовано 3 людини, серед них 1 жінка та 2 дітей.

Нажаль, на пожежі травмувалося дві особи. 46-річний мешканець квартири де виникла пожежа, не міг покинути помешкання через вхідні двері та вистрибнув з вікна третього поверху до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. А також з ознаками отруєння продуктами горіння госпіталізована дворічна дитина.

Для ліквідації наслідків надзвичайної події задіяно 6 одиниць спеціальної техніки та близько 30 чоловік особового складу підрозділів Тернопільського гарнізону ДСНС.

О 17:10 спільними зусиллями рятувальники локалізували горіння, зупинивши поширення полум’я, а о 17:14 повністю ліквідували пожежу. Під час гасіння, від вогню врятовано сусідні квартири.

Обставини події та сума матеріальних збитків встановлюються, повідомляють в управлінні ДСНС України в Тернопільській області.