Вівторок , 16.04.2024

Жінка з Тернопільщини очолила новостворене міністерство

На минулому тижні новостворене Міністерство у справах ветеранів очолила наша землячка із села Шупарка Борщівського району Ірина Фріз.


До призначення на посаду пані Фріз була народним депутатом із фракції «БПП-Солідарність» та очолювала постійну делегацію України у парламентській Асамблеї НАТО. А ще раніше була прес-секретарем Петра Порошенка.

Ірина Фріз розповіла, коли може почати роботу Міністерство у справах ветеранів: «Насправді процес утворення міністерства, на жаль, довгий за нашими процедурними правилами, і відповідно у повному обсязі міністерство зможе запрацювати лише з червня місяця. Ми маємо пройти довгу процедуру призначення державного секретаря, затвердження та формування штатної структури».

Попри всі ці бюрократичні перепони Фріз уже зараз активно включилася в роботу.

– Ми маємо підтримку міжнародних донорів в окремих проектах. Будемо запускати процес утворення Єдиного державного реєстру ветеранів, формувати онлайн-кабінет для ветеранів. Тобто у нас багато планів і я дуже дякую проектному офісу при Комітеті у справах ветеранів, який зробив майже 90% необхідної роботи для того, щоби розпочати роботу міністерства, не очікуючи юридичних формальних затверджень, – сказала Ірина Фріз.

Нагадаємо, першим віце-прем’єр-міністром України – Міністром економічного розвитку і торгівлі є уродженець Зборівщини Степан Кубів, Міністром інформаційної політики України – представник Чортківщини Юрій Стець, а першим заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства – двічі мер Тернополя В’ячеслав Негода.

Джерело: Тижневик “Номер один”