Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині судили покупця “євробляхи”, який розрахувався за неї фальшивими доларами

Суд оштрафував жителя Львівщини, який навесні розрахувався фальшивими доларами за “євробляху” із мешканкою Зборівського району.

долари

Сам шахрай у суді вини не визнав, а захист переконував, що по справі нема потерпілих, бо авто – на польських номерах.

Про це йдеться у вироку Зборівського районного суду від 18 грудня 2018 року.

Як пише у документі, випадок трапився 12 травня 2018 року у селі Коршилів Зборівського району. Тоді уродженець села Малий Дорошів Жовківського району Львівської області Іван С. приїхав на Тернопілля нібито задля купівлі«Опель Астра», яке продавала Наталія Р. Мовляв, таке авто треба його батькові, оскільки той займається сільським господарством. Угода вдалась, чоловік придбав авто, однак дав продавцю за нього 1700 фальшивих доларів. Таким чином чоловік завдав збитків на 44 тис. 526 грн.

В суді обвинувачений вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні не визнав та відмовився давати показання. А сторона захисту наполягала на тому, що органами досудового розслідування не здобуто і не надано суду під час судового розгляду допустимих доказів винуватості обвинуваченого. Мовляв, по справі не має потерпілої особи, так як чоловік пані Наталії, який власне придбав авто, не може бути власник “євробляхи”.

Незважаючи на позицію обвинуваченого та його захисника, суд дійшов до висновку, що його вина у вказаному кримінальному правопорушенні в повному обсязі підтверджується показаннями потерпілої, свідків, також й іншими дослідженими судом доказами, які не викликають жодних сумнівів у своїй достовірності та допустимості.

Він визнав обвинуваченого Івана С. винуватим у вчинені злочину за ч.1 ст. 190 КК “Шахрайство” та дав 850 грн штрафу. Також суд задоволив частково цивільний позов потерпілої — сказав стягнути з обвинуваченого 44 тис. 526 грн матеріальної шкоди та п’ять тисяч моральної. Наразі вирок законної сили не набрав. Сторони можуть подати апеляцію протягом 30 днів з часу його проголошення.