Четвер , 28.03.2024

Судді з Тернопільщини погрожували по телефону

Голова суду з Тернопільщини поскаржилася на телефонний дзвінок з вказівками щодо вирішення справи. Йдеться про очільницю Кременецького районного суду Білосевич Галину Степанівну, якій нібито дзвонив заступник Голови Верховного Суду.

За її словами, телефонний дзвінок на мобільний їй надійшов 17 грудня 2018 року о 11:34. По той бік співрозмовник, представившись заступником Голови Верховного Суду із проханням постановити та виконати рішення у справі. За словами судді, співрозмовник пояснив таке звернення проханням з Адміністрації Президента та від окремих депутатів Верховної Ради України.

Як інформує сайт Судової влади України, чоловік також повідомив номер стаціонарного телефону і висловив вимогу зателефонувати, прозвітувати про виконану роботу та особисто зустрітися для розмови з ним. Суддя відмовилась вчиняти вказані дії, після чого почула від співрозмовника погрозу, мовляв «їй ще прийдеться звертатись нього» і щоб вона «добре подумала». Таку телефонну розмову суддя Білосевич Г.С. вважає втручанням у діяльність судових органів.

«Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення», — йдеться в повідомленні на сайті Судової системи України.