Четвер , 28.03.2024

Суд оштрафував на 17 тисяч “рішалу-земельника”

17 тис. штрафу присудив суд для “рішали”, який взяв 500 доларів у підприємця за вплив на начальника відділу земельних ресурсів Тернопільської міської ради і позитивне вирішення проблеми підприємця.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 11 грудня. Як пише у ньому, тернопільський підприємець ще у 2016 році хотів орендувати земельну ділянку на вул. Микулинецька для організації відкритої площадки для складування та торгівлі будівельними матеріалами.

Однак в міськраді йому відповідали, що землю дають в оренду тільки через аукціон, а проекту про право оренди бажаної земельної ділянки відділ земельних ресурсів на сесію не готував і не виносив.

3 липня 2018 року підприємець під час зустрічі із знайомим йому Віктором Л. розповів про свою проблему. Останній запропонував вирішити її за 500 доларів.

Мовляв, з начальником відділу земельних ресурсів дружить і може посприяти у питанні підготовки працівниками відділу земельних ресурсів Тернопільської міської ради проекту рішення про включення бажаної земельної ділянки в перелік земельних ділянок, право оренди на яку набуватиметься на земельних торгах і можливої подальшої перемоги на цих торгах. Свої 500 доларів Віктор Л . отримав 6 липня на вул. Чорновола.

У суді вину свою обвинувачений визнав повністю. Врешті, суд обмежився лише його допитом, оскільки вирішив недоцільним досліджувати докази щодо обставин, які ніким не оспорювалися.

Як результат — суд ухвалив визнати Віктора Л. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.369-2 КК України “Зловживання впливом” та призначити йому покарання у виді штрафу в дохід держави в розмірі 17 000 гривень. Наразі вирок законної сили не набрав.

Ольга КРАВЕЦЬ