Вівторок , 19.03.2024

У Тернополі поліцейський обікрав двох підлітків

Поліцейський, що заволодів чужим майном на залізничному вокзалі м. Тернополя, постане перед судом.

Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно поліцейського, що, зловживаючи службовим становищем, у липні цього року заволодів мобільним телефоном малолітньої особи у приміщенні поліцейської станції «Залізничний вокзал» Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області.

Розслідуванням встановлено, що працівник поліції перевіряв на причетність до вчинення правопорушень доставлених у відділення 2 малолітніх мешканців Закарпатської області. Побачивши в одного з підлітків мобільний телефон, правоохоронець вирішив його привласнити. Після встановлення відсутності вказаного телефону у базі розшуку, зловживаючи службовим становищем, поліцейський наказав дітям покинути приміщення поліцейської станції, залишивши мобільний собі.
Злочин викрито спільно з працівниками Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
Розслідування кримінального провадження стосовно правоохоронця за ч.2 ст.191 КК України, обвинуваченого у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, завершено.