Вівторок , 19.03.2024

У Тернополі п’яний гонщик отримав 7 протоколів від патрульної поліції

Патрульні поліцейські склали 7 адміністративних матеріалів на водія автомобіля марки ВАЗ-2109.

авто, алкоголь

Вчора ввечері близько 22 год, один з екіпажів поліції, патрулюючи вулицею 15 Квітня, помітили, як автомобіль ВАЗ 2109 порушив правила дорожнього руху, а саме: здійснив рух на заборонений сигнал світлофора.

Інспектори вирішили зупинити водія, подавши спеціальний звуковий сигнал, проте на законні вимоги зупинки транспортного засобу чоловік ніяк не зреагував, а лише пришвидшився і намагався втекти, виїжджав на зустрічну смугу для руху, створюючи при цьому аварійні ситуації для інших учасників дорожнього руху.

Надалі, рухаючись вулицею Збаразька, керманич здійснив зіткнення з автомобілем TOYOTA, але і це його не зупинило та він продовжив рух, де намагаючись повернути на одну з вулиць, не впорався з керуванням, здійснив наїзд на металеву огорожу, та був затриманий працівниками поліції.

Уже під час спілкування з 36-річним громадянином, патрульні помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння .Чоловік заперечував це, вів себе досить агресивно, а також виражався нецензурною лайкою.

Зрештою, водій відмовився від проходження огляду на визначення стану алкогольного сп’яніння в присутності двох свідків, проте його це не звільнило від відповідальності, повідомляють у прес-службі патрульної поліції Тернопільської області.

На чоловіка поліцейські винесли постанову за . 2 ст. 122 КУпАП (проїзд автомобіля на заборонений сигнал світлофора), а також протоколи за ст. 124 КУпАП (Порушення ПДР, що призвели до ДТП), ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку), ст. 122-4 КУпАП (Залишення місця ДТП), ч.1 ст. 130 (Керування в стані сп’яніння), ч.1 ст. 139 КУпАП (Пошкодження дорожніх споруд) та за ст. 173 КУпАП (Дрібне хуліганство).