П’ятниця , 19.04.2024

Володимир Зеленський очолив рейтинги президентських перегонів

Опитування соціологічної групи Рейтинг показало зростання рейтингів президента України Петра Порошенка та актора Володимира Зеленського.

За даними соціологів, за останній місяць помітно зріс рейтинг Зеленського і Порошенка. Невелике зменшення відбулося в рівні підтримки Тимошенко. Електоральні показники інших кандидатів не зазнали відчутних змін, повідомляє НВ.

Зеленський має відносно високі електоральні показники серед виборців Півдня і Сходу, в Києві – ділить першість з Порошенком, на Донбасі – з Бойком.

Тимошенко лідирує в Центрі і на Півночі, на Заході – зрівнялася з чинним Главою держави. Останній – лідер симпатій серед виборців Галичини.

Соціологи Рейтингу стверджують, що Зеленський – кандидат, який має найвищий потенціал електорального зростання. Його готові підтримати 7,4% виборців, за умови, якщо їхні лідери не братимуть участі у виборах.

Тимошенко і Гриценко могли б підтримати ще по 6% таких опитаних, Бойка, Ляшка – по 5%, Мураєва, Садового, Шевченка – по 4%, Вілкула – 3%, Порошенка і Наливайченка – по 2%.

За даними Рейтингу, зараз лідерами президентського рейтингу є Зеленський, якого підтримують 19,0% тих, хто визначився і має намір голосувати, а також Тимошенко, яку підтримують 18,2% таких респондентів.

За Порошенка готові віддати свої голоси 15,1%, за Юрія Бойка – 10,0%, Анатолія Гриценка – 8,5%, за Олега Ляшка – 7,0%, Євгена Мураєва – 3,6%, О.Шевченка – 2%, 9%, Андрія Садового – 2,7%, Олександра Вілкула – 2,6%.

Додамо, що згідно з опитуванням Центру соціальних і маркетингових досліджень Соціс, Київського міжнародного інституту соціології та Центру Разумкова, лідерами президентських перегонів є Зеленський, Порошенко і Тимошенко.