Четвер , 25.04.2024

Засудили одного із членів банди, що викрадала у Тернополі “Хонди”

Півтора року умовно отримав один із членів “банди”, що у червні 2018 року викрадала у Тернополі “Хонди”. Чоловік пішов на угоду з прокуратурою.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 27 грудня 2018 року.

Як випливає із документу, фігурант справи — раніше не судимий, непрацюючий тернополянин Іван Ф. 7 червня 2018року він разом із ще двома особами, матеріали щодо яких виділені в окреме провадження, домовились про викрадення автівки.

Вночі 8 червня трійця на «Рено Трафік” роз’їжджала містом у пошуку бажаного авто. Близько 3-ї ночі трійка таки знайшла бажане авто, зокрема біля будинку на вул. 15 Квітня,35 та зупинилась неподалік.

Далі двоє із спільників підійшли до “Хонди”, відкрили за допомогою заздалегідь підготовленого дубліката ключа водійські двері, завели авто і рушили ним назад до припаркованого “Рено”. Фігурант справи Іван Ф., який залишався на момент викрадення за кермом “Рено”, пересів за кермо “Хонди” та поїхав ним на об’їзну дорогу у сторону м. Броди, Львівської області. Інші ж члени банди поїхали вслід за ним на “Рено. Вартість викраденого автомобіля — 512 тис. 777 грн.

У листопаді 2018 року обвинувачений Іван Ф. пішов на угоду з прокуратурою. Суд у грудні її і затвердив. Він, відповідно до угоди, визнав обвинуваченим винуватим у злочині за ч. 2 ст. 289 КК “Незаконне заволодіння транспортним засобом” та дав п’ять років тюрми. Однак на підставі ст. 75 КК суд звільнив його від призначеного покарання, присудивши 1,5 року умовно.

Наразі вирок законної сили не набрав. Він може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ