Четвер , 28.03.2024

У Тернополі люди готувались до свята і переступали через собаку, який помирав

Тернопільські волонтери рятують собаку, який кілька днів поранений лежав на заправці. Розповідають, що за день біля собаки проходили тисячі людей, але ніхто не захотів допомогти тварині. За цей час в нього відгнила частина мордочки. 

За його лікування взялась Оксана Лапшинська і витрачає на це власні кошти. Волонтери запевняють, що зараз в собаки все буде гаразд.

— В Шаріка перелом бедра і некроз морди, бо дуже довго він чекав допомоги. Чекав її на заправці, де за день його бачили тисячі людей, де спрацював людський фактор. Всі спішили на свята, Новий Рік, Різдво… закупи, а Шарік чекав, його переступали і їхали далі. Для чого вам, люди, хрести на грудях, молитви, де кажуть ,,люби ближнього, як самого себе”. Поряд з вами в муках сидить німота, яка сама собі помогти не в змозі, ви її ігноруєте. Таких Шаріків тьма-тьмуща і кожен може встати і допомогти. І якби та допомога була надана вчасно, тої б біди, яка є зараз, не було б. Ви не боїтеся, що так ми скотимось в прірву, де зваримось в нашому власному скотстві, — пише Вікторія Шевчук в групі PetFriendlyТернопіль.Плітки без зоофобів.

Джерело: “Доба”.